Grote brand bij Avebe Ter Apelkanaal (2x Video)

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Meternieuws.nl video
Ter Apelkanaal - Dinsdagochtend 7 februari heeft zich rond 10.00 uur een explosie voorgedaan in één van de installaties op het terrein van Avebe in Ter Apelkanaal.

 

Het vermoeden is dat de explosie is ontstaan door een probleem in één van de trommels in het pand. Er werd opgeschaald naar 'grote brand' en Grip 1, waardoor er drie tankautospuiten, een hoogwerker en de Copi (Commando Plaats Incident)-container ter plaatse kwamen.
 
 
 
Als gevolg van de explosie werd een plaat van de gevel geblazen en er ontstond brand. Medewerkers van het bedrijf konden het pand tijdig verlaten. Omdat het in eerste instantie onduidelijk was wat er precies gebeurd was en ook nog zou kunnen gebeuren, bleef de brandweer op veilige afstand. Wel gingen de sprinklers in het pand af, waardoor de temperatuur in het pand daalde.
 
Nadat duidelijk was geworden dat de situatie niet meer kon escaleren en het dus veilig genoeg was, is de brandweer samen met bedrijfsdeskundigen op verkenning gegaan om duidelijk te krijgen wat er gebeurd was. Om ongeveer 15.30 was de situatie in het pand en trommel dermate stabiel dat het incident kon worden overgedragen aan het bedrijf en konden de laatste van de ongeveer 40 ingezette brandweermensen terugkeren naar de kazernes van Ter Apel, Stadskanaal en Groningen.
 

 

 

Tv Noord

 

Telegraaf

Foto's

Deel dit artikel