Hardrijder belemmerde agenten

Deel dit artikel
Politie.nl
Eemshaven - Op maandagmiddag waren agenten bezig met een onopvallende verkeerssurveillance op de N33 bij de Eemshaven. Op een gegeven moment zagen de agenten een automobilist in een zwarte auto rijden die vermoedelijk de maximumgestelde snelheid overtrad.

Men besloot achter deze bestuurder aan te gaan. Om bij deze bestuurder te komen was het noodzakelijk om een 51-jarige automobilist afkomstig uit de gemeente Delfzijl in te halen die op dezelfde weg voor hen reed.

 

Op het moment van inhalen verhoogde de Delfzijster zijn snelheid waardoor een inhaalmanoeuvre moest worden afgebroken om een aanrijding met een tegenligger te voorkomen. De agenten besloten deze bestuurder, die met een snelheid van 112 km per uur reed daar waar 80 km per uur de toegestane snelheid is, te controleren. De hardrijder was het niet eens met de werkwijze van de agenten. Naast een proces-verbaal voor te hard rijden wordt de bestuurder voor zijn hinderlijk rijgedrag aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).

Foto's

Deel dit artikel