Bewoner waarschuwt voor asfalt oplichting

Deel dit artikel
Ditispeize.nl
Peize - 'Dinsdag is er een Engelsman met een busje, het is een donkerblauwe bus soort van ford Transit met Engels kenteken bij mij aan de deur geweest in Altena', laat een inwoner van Altena weten.

De man kwam met het verhaal dat hij net klaar is met wegwerkzaamheden en dat hij asfalt over heeft wat hij van zijn baas voor een mooi prijsje mag verkopen. Via internet en oplichtings-sites kwam de bewoner van Altena erachter dat dit om oplichting gaat. Bewoner wil dorpsgenoten waarschuwing voor deze oplichtingspraktijken?

 

Asfalt oplichters bezoeken meerdere adressen in Peize Na het lezen op DitisPeize.nl over de Engelssprekende man die zijn asfalt restproduct in Altena wou slijten laat een inwoonster van Peize weten dat dit ook bij hun gebeurd is. De man bood aan om materiaal achter te laten om later de oprit mooi in orde te maken. Vermoedelijk zou hij na contante betaling hier niet weer op terug gekomen zijn.

 

Bewoners zijn er dan ook niet op ingegaan. Een woordvoerdster van de politie laat desgevraagd weten dat deze man of groep in het hele noorden actief is en regelmatig opduikt. Ze adviseert mensen die worden aangesproken om voor een zacht prijsje de oprit te verfraaien niet op het aanbod in te gaan. Wel is het verzoek om zoveel kenmerken op te slaan en deze te melden (0900-8844) bij de politie opdat zij zaken kunnen bundelen en er mogelijk actief iets mee kunnen gaan doen.

Foto's

Deel dit artikel