Moeder(40) van vondeling opgespoord (Video)

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De vrouw die gisteravond een baby te vondeling legde naast het politiebureau in Groningen is door de politie opgespoord. De vrouw verklaard zelf de moeder van het kind te zijn.

De politie heeft de vrouw opgespoord door de vele tips die vandaag bij de politie binnenkwamen. 

 

Wat is er gebeurd:

Omstreeks 17:45 uur zag een getuige hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. Het kind was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige alarmeerde direct politieagenten. Zij ontfermden zich over de baby.

 

Tips:

Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie ruim 20 tips binnen. Getuigen verklaarden de vrouw zaterdagmiddag omstreeks 14:30 uur te hebben gezien in de omgeving van het UMCG aan het Hanzeplein in Groningen. Anderen getuigen hebben de vrouw en het kindje omstreeks 16:30 uur zien lopen in de omgeving van het Centraal Station aan het Stationsplein in Groningen. Meerdere getuigen sloegen aan op de grote zwarte bontsjaal en het harde huilen van een baby. Om een duidelijk beeld van de vrouw te krijgen is de politie drukdoende om eventuele bewakingsbeelden veilig te stellen.

 

Signalement:

De politie beschikt van de vrouw over het volgende signalement: vrouw van vermoedelijk buitenlandse afkomst; iets gezet postuur; ongeveer 1.60 -1.65 mtr lang. Zij was gekleed in donkere kleding. Aziatisch jongetje Het jongetje, van Aziatische afkomst, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind ligt in de couveuse en maakt het naar omstandigheden goed.

 

Uw informatie

De baby is vermoedelijk te vondeling gelegd, omdat de ouder psychisch in de war was en/of geen andere uitweg meer zag. De politie wil graag in contact komen met mensen, uit de nabije omgeving van de vrouw en baby, die iets kunnen zeggen over de toedracht van het incident. Ook wil de politie graag in contact komen met andere getuigen/reizigers die de vrouw met kind zaterdagmiddag hebben gezien in de binnenstad en bij het treinstation van Groningen. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Hulp De politie roept de moeder van het kind nadrukkelijk op om zich te melden bij de politie. Zij hoeft geen angst te hebben. Zij zal direct professionele hulp worden aangeboden.

 

Zie ook

 

 

NOVUM

 

Foto's

Deel dit artikel