Agent neergeslagen in Kollum

Deel dit artikel
Jan Beets / Radionof.nl
Kollum - In de nacht van zaterdag op zondag is bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat in Kollum een agent neergeslagen. De politieman is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee surveillerende politieagenten op de fiets hielden een fietser aan voor het niet voeren van verlichting op hun rijwiel.

 

Een viertal omstanders begonnen zich er mee te bemoeien. Ondanks het verzoek van de politie weg te gaan, bleef het viertal vervelend. Intussen waren nog twee agenten gearriveerd en er ontstond een vechtpartij. Hierbij werd één agent tegen de grond geslagen en verloor zijn bewustzijn. De vier verdachten werden overmeesterd en in de boeien geslagen. Toch kon een van de mannen met de handboeien om ontsnappen. Het is onduidelijk of hij later nog is aangehouden.

 

De overige drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten. Een ambulance kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De gewonde agent is overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De politie kwam met diverse voertuigen ter plaatse en heeft diverse getuigen gehoord. Ook de Groninger politie verleende assistentie. De politie Fryslân tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Fryslân pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

 

Telegraaf

Foto's

Deel dit artikel