Iris Kroes gehuldigd in Drachten

Deel dit artikel
Marc Stijger & Marten Kloetstra
Drachten - Zaterdag organiseerde Schouwburg De Lawei een huldiging voor de 19-jarige Iris Kroes uit Drachten.

Kroes won gisteravond de finale van de tweede editie van The Voice of Holland. Hiermee volgt ze Ben Saunders op als winnaar van de talentenjacht.

Na aankomst met de taxi in Drachten maakte Iris een rondrit door het centrum van het dorp. Duizenden toeschouwers, waarvan velen uit Noordoost-Friesland, kwamen op het evenement af. Bij aankomst in De Lawei, moest ze door de menigte bij de foyer zien te komen. Door de grote opkomst kon niet iedereen naar binnen, waardoor buiten ook een hele menigte gevestigd was. Speciaal voor deze gelegenheid was het water van de fonteinen bij De Lawei goudgekleurd.

Tijdens de huldiging werd Iris geprezen door de wethouder van cultuur. Die las tevens een stukje uit het poëziealbum van de Drachtster winnares voor. Daarin was in 2001 al voorspeld dat Iris met haar harp zou optreden in De Lawei. Stef Avezaat, directeur van de schouwbeurg, benoemde Iris tot ambassadeur van De Lawei en popschool De Meldij. Na haar eigen toespraak zijn er 2 nummers gezongen, daarna was het tijd voor het uitdelen van handtekeningen.

Foto's

Deel dit artikel