Rotterdammer na achtervolging aangehouden

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Zaterdagmorgen heeft de politie haar handen vol gehad aan een 22-jarige man uit Rotterdam. Omstreeks 05:00 uur reden agenten over de Turfsingel en zagen uit tegengestelde richting een auto zonder verlichting rijden.

Omdat de bestuurder ook nog aan het “spookrijden” was wilden agenten hem controleren. De bestuurder wilde daar kennelijk niet aan mee werken.

 

Agenten zagen dat de automobilist met hoge snelheid achteruit reed en een hekwerk ramde. Daarna ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging door de binnenstad. De bestuurder reageerde niet op een stopteken. In de Walstraat verloor de Rotterdammer de controle over het stuur en kwam tot stilstand tegen twee geparkeerde personenauto’s. Toen de agenten de bestuurder wilde aanhouden ging hij kompleet door het lint. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Agenten moesten geweld en pepperspray gebruiken om de Rotterdammer in de handboeien te krijgen. Een agent raakte bij de aanhouding gewond in het gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan een onderzoek. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto's

Deel dit artikel