Op vakantie in Curacao bij de brandweer en Corso Eelde

Deel dit artikel
Dennis Blank/ 112gr.- Johan Nuver , Eelde foto s
-

Deze vakantie was een fotograaf van brandweer Ten Boer op vakantie in Curaçao. Tijdens zijn vakantie is hij ook bij de brandweer van het eiland geweest en maakte de volgende reportage.

Tijdens deze reportage zijn we bij twee kazernes langs geweest. Als eerst bij de post die staat gevestigd in de wijk Punda. Deze post bestaat uit beroepsbrandweer en word altijd bezet door 4 brandweerlieden. Er word hier een 24 uur gewerkt met daarna 48 uur vrij. De post van Punda heeft 1 truck tot beschikking die hoofdzakelijk is uitgerust voor bluswerkzaamheden. Wel kunnen ze bij een ongeval de voorbereidende werkzaamheden doen, maar krijgen dan assistentie van de hoofdkazerne die gevestigd staat in Otrobanda (Willemstad). Verder zijn de trucks allemaal op zijn Amerikaans.
Tijdens de rondleiding door de kazerne, zag onze fotograaf ook een bordje van brandweer Appingedam aan de muur hangen. Ze konden ons daar vertelen dat er ooit eens 5 man van brandweer Appingedam op bezoek waren geweest. Na een foto van het team zijn we nog langs geweest bij de hoofdpost in Otrobanda voor enkele foto’s.

Meer foto’s op www.brandweertenboer.nl

Eelde – Bloemencorso 2007 was weer een grandioos feest. Ruim 80.000 bezoekers kwamen naar Eelde om de versierde wagens te bekijken. Onze correspondent nam een kijkje in Eelde.

Foto's

Deel dit artikel