Forse autobrand bij voormalige Klinker

Deel dit artikel
Mark Redmeyer
Winschoten - Zondagavond werd aan de van Heemskerkstraat in Winschoten een autobrand gemeld. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen reeds hoog uit de voorzijde van de auto omhoog.

De Winschoter spuitgasten zetten de aanval in met een straal hogedruk. Hiermee werd het grootste deel van de brand in enkele seconden flink gereduceerd. Nadat de zijruit was ingeslagen en de motorkap los gemaakt kon deze worden geopend. Hierna kon de motor van de auto worden afgeblust. Ook het dashboard was inmiddels heet geworden en werd nog geblust. Toen ogenschijnlijk de laatste vlammen waren gedoofd vertrok de brandweer weer richting kazerne.

 

Omstanders zagen kort na het vertrek van de brandweer nog vlammetjes onder de auto flakkeren waarom de brandweer wederom ter plaatse werd geroepen. Ze maakten korte metten met eventuele niet goed zichtbare vlammen door de motorruimte met schuim te vullen. Hierna werd aan de overkant van de straat de tank weer bijgevuld met water voor een volgende uitruk. De auto werd door een berger afgevoerd. De oorzaak van de autobrand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto's

Deel dit artikel