Hoog water overal in Drenthe (Video)

Deel dit artikel
M. Druppers & Gerard van de Laan & P. Wind
Eelde/ peize - In de gemeente Tynaarlo, in de omgeving van de Drentsche Aa en Oosterland was hoog water. Maar ook in Peize en andere gebieden.

Het gemaal bij Ydermade draait op volle toeren om overtollig water af te voeren en de Drentsche Aa treedt inmiddels op sommige plekken buiten zijn oevers.

 

Ook het waterpeil van het Noord-Willemskanaal is behoorlijk aan het stijgen, op sommige plekken komt het water over de damwanden heen. De storm van de afgelopen dagen heeft ook hier zijn sporen nagelaten en diverse bomen die in de oevers stonden zijn omver gewaaid. Door de te natte grond op het Oosterland zijn de boeren bezig om hun koeien naar drogere gedeeltes te verplaatsen. Vanmiddag is een delegatie van Waterschap Hunze en Aa ingezet om alle dijken in de provincie Drenthe en Groningen te controleren.

 

Volgens de weersverwachting zal het water aankomende nacht en morgen nog verder gaan stijgen.

 

 

Update: De provincie Groningen heeft in verband met de hoge waterstanden en het verwachte slechte weer een vaarverbod ingesteld voor een aantal kanalen.

Schepen mogen vanaf vanavond 22.00 uur tot nader bericht niet meer varen op het Van Starkenborghkanaal, het Eemskanaal, het Winschoterdiep, de Rensel, het A.G. Wildervanckkanaal, het Noord-Willemskanaal, het Reitdiep, het Hoendiep en het Aduarderdiep.

Bron: provincie Groningen.

 

Foto's

Deel dit artikel