ME ingezet bij autobrand Nieuwe Pekela (Video)

Deel dit artikel
Dennie Gaasendam 112gr
Nieuwe Pekela - Aan de Verlengde Sportlaan in Nieuwe Pekela moest een speciale politie éénheid tijdens de jaarwisseling in actie komen. Omstreeks 01:15 uur kreeg de brandweer de melding van een autobrand aan de Verlengde Sportlaan.

Terwijl de spuitgasten begonnen met het blussen van de brand ontstond in een grote groep jongeren ruzie waarna een grote vechtpartij uitbrak. Hierbij vielen rake klappen en werden er ruiten ingegooid. De brandweer was genoodzaakt zich tijdelijk terug te trekken. De speciale éénheid kwam spoedig ter plaatse om de groep uit elkaar te drijven. Nadat de brandweer veilig de brand volledig had geblust vond een groepje jongeren het noodzakelijk om de ME en een politieauto te bekogelen met lawinepijlen.

 

Hierop kwamen zei direct in actie en hielden een aantal jongeren staande. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel heeft de politie de gegevens genoteerd van een aantal jongeren. Ze werden ter plekke gesommeerd zich te gedragen, zoniet, dan volgde aanhouding. Eerder op de avond was de brandweer ook in de straat voor een vuur op straat, ook toen moesten ze zich terugtrekken. De politie is nog enige tijd aanwezig geweest in verband met de grimmige situatie in de buurt. Overigens is de auto in brand gestoken.

 

Beelden op Rtvnoord 

 

Beelden lange versie RTL4

19.30 uur uitzending Rtl

 

 

Foto's

Deel dit artikel