Politie onderzoekt mislukte overval op verfwinkel

Deel dit artikel
Sappemeer - De politie doet onderzoek naar een mislukte overval die dinsdagavond werd gepleegd op een verf- en behangspeciaalzaak in de Noorderstraat in Sappemeer.

Wat is er gebeurd?
Rond 17:10 uur kwamen een onbekende man de winkel binnen en bedreigde de 43-jarige medewerkster met een groot steekvoorwerp. Zij werd gedwongen om de kassalade te openen. De medewerkster gaf aan dat er weinig geld in de kassa aanwezig was. Met een slimme truc zag de vrouw kans om de overvaller uit de winkel te krijgen. Toen de deze buiten stond sloot zij direct de toegangsdeur. De overvaller ging er zonder buit en lopend vandoor in de richting van het Heidemeer. De politie heeft direct in de omgeving gezocht en een buurtonderzoek ingesteld. Van de overvaller ontbreekt vooralsnog elk spoor. Er raakte bij de overval niemand gewond.

Signalement
De overvaller was een blank man; ongeveer 20 jaar oud; tenger postuur en ongeveer 1.75 -1.80 mtr lang. Hij was gekleed in een donkere jas en droeg een donker gekleurde muts. De overvaller had zijn mond bedekt met een blauw/zwart geruite sjaal.

Eerder overvallen
Afgelopen twee weken werden al een drogisterij en een bakkerij in Sappemeer overvallen. Het signalement van de overvaller op de verfzaak komt overeen met het signalement van de overvaller op de bakkerij. De politie vraagt mensen alert te zijn en het alarmnummer 112 te bellen bij verdachte situaties. De politie zal zelf ook toezicht houden.

Getuigenoproep en uw informatie
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over de overvallen. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel