Overvallers snel opgepakt ( Video)

Deel dit artikel
Midwolda/ Groningen - Met een bliksemactie heeft de politie dinsdagmiddag vermoedelijk drie overvallers (25, 32 en 34 jaar) uit Groningen aangehouden.

Het drietal wordt ervan verdacht een woning in Midwolda te hebben overvallen.

Overval

Iets na 15:00 uur drongen drie onbekende mannen een woning aan de Niesoordlaan in Midwolda binnen. Het trio bedreigde een 62-jarige bewoner en zijn 36-jarige zoon met een wapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in een zwarte personenauto. 

112 en ringensysteem

De zoon belde direct het landelijk alarmnummer 112. Direct na de melding stelde de politie een ringensysteem in waarbij op strategische plaatsen werd uitgekeken naar de zwarte auto en verdachte personen. Het doel van het ringensysteem is het verhogen van heterdaadkracht. Omstreeks 15:30 uur kregen agenten op de Rigaweg een zwarte personenauto in het vizier. Toen de politie de auto wilde controleren ging de bestuurder en twee inzittenden er als een haas vandoor. Na een achtervolging op het industrieterrein Driebond raakte de politie het voertuig een kort moment kwijt. Direct werd er door een groot aantal politieagenten gezocht in de omgeving. Op de kruising van de Wismarweg met de Stettinweg zagen agenten drie mannen hard weglopen.

De drie verdachten probeerden te ontkomen, maar konden snel door de politie in de omgeving worden achterhaald en aangehouden. In de omgeving vond direct een uitgebreid onderzoek plaats. Er werden diverse getuigen en ondernemers gehoord. Ook werd een speurhond ingezet. In de nabije omgeving werd daarbij de zwarte personenauto aangetroffen.

Licht gewond

Het 62-jarige slachtoffer raakte bij de overval licht gewond. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht en werd in het ziekenhuis behandeld. Het is nog onduidelijk wat het motief voor de overval was. Ook is nog onduidelijk wat de overvallers bij de overval hebben buitgemaakt. Zij werden alle drie ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Uw informatie

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Toch zoekt de politie mensen die ook getuige zijn geweest van de overval in Midwolda en de aanhoudingen in Groningen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoge prioriteit aan overvallen

De Regiopolitie Groningen geeft overvallen een hoge prioriteit. Zo doet het korps zoveel mogelijk om overvallen te voorkomen én overvallen op te lossen.

Groningen Dichtbij

(filmpje 2 bij 40 sec een aanhouding(Mp4))

Deel dit artikel