Uitslaande brand verwoest woning in Zevenhuizen (Video)

Deel dit artikel
Zevenhuizen - Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november een woning aan de Kokswijk in Zevenhuizen volledig in de as gelegd.

De melding van de brand kwam om even voor 5 uur 's ochtends binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen.

 

Toen de brandweer van Leek arriveerde sloegen de vlammen al uit de woning. Naast een tweede blusvoertuig kwam ook de dompelpomp van het korps Zuidhorn ter plaatse voor voldoende bluswater. De bewoners van de woning en ook die van het aaneengesloten bijgebouw (waarook personen woonachtig waren) konden tijdig het pand verlaten. Al snel werd duidelijk dat het voorste woonhuis niet meer te redden was, waarna de brandweer zich voornamelijk richtte op het behouden van het bijgebouw. Hier slaagde men in, waarna niets anders restte dan het nablussen van het woonhuis. Bij de brand kwam naast veel rook ook asbest vrij. Reden voor de gemeente om een deel van de achterliggende weg (Oostindie) tijdelijk af te sluiten.

 

Bij daglicht wordt gekeken hoe ver de asbestdeeltjes zich hebben verspreid en in hoeverre de direct omwonenden asbest op hun terrein hebben gekregen. In dat geval worden zij daar over geinformeerd. De gemeente schakelt een bedrijf in om de asbest op te ruimen.Bij het incident hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan, de politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.

 

Beelden op Tv noord

Deel dit artikel