Overval op woning Fossemaheerd in Beijum (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Vannacht rond 02:30 uur was er opnieuw een overval op een woning geweest aan de Fossemaheerd in de wijk Beijum, ter plaatse heeft de TR een groot onderzoek ingesteld. Er viel 1 gewonde.

Een 52-jarige man uit Groningen werd vrijdagnacht in zijn woning aan de Fossemaheerd in Groningen overvallen.

 

De 52-jarige Stadjer had bezoek van zijn 22-jarige neef uit Hoofddorp. Omstreeks 02:05 uur wilden beiden de woning verlaten. Plotseling drongen vier gemaskerde mannen de woning binnen. De bewoner en zijn neef werden in de woning vervolgens met vuurwapens bedreigd. De overvallers eisten direct geld. De overvallers probeerden de 52-jarige bewoner vast te binden met een tie-wrap. De 22-jarige neef vluchtte naar het dak van de woning.

 

Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden. Toen agenten bij de woning kwamen reed een donkere auto met hoge snelheid weg, via de Beneluxweg, in de richting van Winsum. Meerdere politie-eenheden stelden direct een zoektocht naar de auto en daders in. Dit bleef zonder resultaat.

 

 

Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. Forensische rechercheurs zijn hierna met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer begonnen. Hierbij werd in de omgeving een leeg holster aangetroffen. Het holster is voor sporenonderzoek veiliggesteld. Bij de overval raakte de 52-jarige Stadjer gewond aan zijn hand. Hij werd voor behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het sterke vermoeden het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De 52-jarige bewoner blijkt eigenaar te zijn van een coffeeshop.

De politie onderzoekt of dit de aanleiding is geweest voor de overval. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de overval kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel