Auto tegen boom en garagebrand

Deel dit artikel
Jan Beets 112Gr.
Oudwoude -

Zaterdagmiddag rond 17.30 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Simmerwei ter hoogte van de Spûkepleats. Een automobilist komend vanaf Westergeest reed richting Oudwoude en kwam door (nog) onbekende oorzaak met zijn voorwiel in de berm terecht waarna een stuurcorrectie volgde.

Door de stuurcorrectie verloor de man de macht over het stuur, ramde een boom en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal die door de klap afbrak. Over de gehele driesprong waren de onderdelen van de auto terug te vinden en door de klap is het motorblok in de sloot aan de overkant van de weg terecht gekomen. De automobilist in per ambulance met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Bergingsdienst Van Kammen had maarliefst twee bergingsvoertuigen nodig om de ravage die was aangericht op te ruimen. (www.radionof.nl)

AUGUSTINUSGA – Zondagmorgen rond 8.45 uur is er door een korte, maar felle brand een garage aan Skoalikkers te Augustinusga totaal verwoest. Twee brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden, maar toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand en kon de schuur niet meer gered worden. Het korps van Surhuisterveen kwam wel ter plaatse, maar hoefe niet meer in aktie te komen. De brandweerlieden van Drogeham had het vuur snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan, evenals hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Foto's

Deel dit artikel