112Kort: Taxi contra auto in Leek+drenkeling?

Deel dit artikel
Romke Notenbomer/ www.112marum.nl/ J.Beets
-

Leek – Op de kruising Euroweg – Diepswal is vrijdag tegen het eind van de middag een taxi in botsing gekomen met een personenauto. De taxi wilde de kruising oversteken om een passagier naar Oostindië te brengen. De taxi verleende hierbij geen voorrang aan een auto die in de richting van Leek reed. Bij de aanrijding ontstond aan de twee auto’s zoveel schade, dat ze moesten worden afgesleept door bergingsbedrijf Collewijn. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De politie maakte van het ongeval rapport op.

KOOTSTERTILLE – Vrijdagavond werd er alarm geslagen voor een mogelijke drenkeling in het Prinses Margrietkanaal bij de Westkern te Kootstertille. Hierop rukte de brandweer van Drogeham met twee voertuigen en een boot uit om de man te redden. Ook kwam de politie ter plaatse, welke als eerste in een bootje zijn gestapt en opzoek zijn gegaan naar het slachtoffer die even verderop in het zandgat uit het zicht was verdwenen. Deze werd al snel door de politie gevonden. Het bleek te gaan om de heer Hylle Dijkstra uit Tytjerk, die als grote hobby zwemmen heeft.

Dijkstra verklaarde aan de politie dat hij graag zwom en niet van plan was om het water te verlaten. Nu bleek dat de Hylle in alle gezondheid zijn baantjes trok door het toch wel frisse water, kon de brandweer weer terugkeren. De blusgroep en de politie zag er de grap wel van in en gingen, nu het gelukkig een misverstand was, weer met een gerust hart naar huis.

Hylle Dijkstra zwemt het hele jaar door in open water. Zo is Dijkstra geregeld bij het zandgat bij Kootstertille te vinden, maar ook in het Snekermeer en het Burgumermeer. Vroeger ging de man voor zijn werk te riet snijden voor dakbedekking en zwom dan naar de rietpol toe. Nu zwemt de heer Dijkstra voor de hobby en vind het heerlijk in het water. Ook in de winter gaat deze hobby gewoon door, al is het dan vaak niet langer dan 5 tot 7 minuten omdat het anders toch te koud word. Hylle Dijkstra, nu werkzaam als milieu controleur, verklaarde dat het nooit de bedoeling was geweest, dat de hulpdiensten voor hem uitrukten en dat er absoluut geen sprake was van opzet.

Foto's

Deel dit artikel