Vrachtwagen van transportbedrijf uit Hoogezand op kop

Deel dit artikel
Jan Beets 112Gr.
-

(foto van ons in Telegraaf Zaterdag)BUITENPOST – Vrijdagmorgen rond 6.15 uur is een vrachtwagen van een transportbedrijf uit Hoogezand op de kop terecht gekomen midden op de rotonde op het West (N355) en de Lauwersmeerweg nabij Buitenpost. De chauffeur raakte slechts licht gewond. De asfalt raakte uit de auto en bedekte een groot deel van de rotonde.

De vrachtwagen kwam vanuit de richting Twijzel. De bestuurder heeft waarschijnlijk door de laagstaande zon die onder donkere wolken vandaan kwam de rotonde te laat opgemerkt. Na een snelle stuurcorrectie kantelde de wagen en kwam met de wielen omhoog tot stilstand. Ambulance medewerker die op hun post nog sliepen, werden gewekt door de harde klap die de auto maakte. Deze hebben gelijk het ongeluk gemeld bij de meldkamer en eerste hulp verleend. De brandweer van Buitenpost en Kollum werd ook gewaarschuwd, maar de chauffeur kon op eigen kracht de cabine verlaten, waardoor de brandweer niet meer in actie behoefte te komen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Het overige verkeer had geen last van het ongeluk, doordat de vrachtwagen midden op de rotonde lag, bleef de rijbaan vrij. De berging zal later op de dag plaats vinden en zal zeker nog enkele uren duren. De politie heeft rapport opgemaakt.

Foto's

Deel dit artikel