112Flits: Ken je limiet beloond met prijs

Deel dit artikel
foto politie Groningen/ Jeroen van Kooten
-

Om meer duidelijkheid te scheppen over de toegestane snelheid op de Groninger wegen, startten Provincie Groningen en Regiopolitie Groningen in april de campagne ‘Twijfel niet. Kén je limiet’. Onderdeel van de campagne was een website, waar allerlei informatie te vinden is over verkeersregels en – borden die te maken hebben met snelheid. En er was een kennisquiz.

Afgelopen donderdag reikte de heer F. Timmerman (Regiopolitie Groningen) namens politie en provincie de prijs uit aan de drie winnaars van de kennisquiz: de heren Ruud Hund uit Garmerwolde, Gert Slagter uit Veendam en Freddy Kolk uit Appingedam. Zij kregen naast een boeket bloemen een tegoedbon voor een anti-slipcursus op het TT-circuit in Assen.

Van links naar rechts: Ruud Hund, Gert Slagter en Freddy Kolk

Met de campagne ‘Twijfel niet. Kén je limiet’ wilden Provincie Groningen en Regiopolitie Groningen meer duidelijkheid scheppen over de toegestane snelheid op de Groninger wegen.

Behalve in de media trok de campagne ook op de weg de aandacht van Groningers; in de maanden april, mei en juni deelde de politie tijdens snelheidscontroles cd’s uit aan keurige rijders met daarop een toepasselijk nummer van de Groninger rapband ‘Bond tegen Harries’. Van de bezoekers aan de website deden in totaal 550 mensen mee aan de kennisquiz. Met de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de quiz is de campagne weliswaar afgerond, de campagnewebsite http://www.kenjelimiet.nl/ met allerlei nuttige informatie over de toegestane snelheid op de Groninger wegen blijft vooralsnog gewoon in de lucht.

Foto's

Deel dit artikel