Oefening in haven Lauwersoog+info 112Gr. Bbq

Deel dit artikel
Hink Horneman / 112Gr. correspondent
-

Lauwersoog – Verschillende hulpdiensten hebben vrijdagmiddag 29 Juni 2007 een oefening gedraaid in de haven van Lauwersoog. Er was een explosie aan boord van de rondvaartboot de Boschwad. De oefening werd gesimuleerd in de haven van Lauwersoog. Na een explosie brak er brand uit in het schip. Op het moment van de calamiteit waren er 7 personen aan boord, waarvan 2 overboord gevallen waren. Door de explosie lekte het schip olie, hiervoor werd Rijkswaterstaat gealarmeerd om olieschermen te plaatsen rondom de Boschwad.
Aan de oefening deden mee. De reddingboot Doris Rijkers uit den Helder (De Annie Jacoba Visser van station Lauwersoog is momenteel in onderhoud). en de rubberboot Palace Noordwijk van het KNRM-station Lauwersoog. De brandweer van Zoutkamp met de brandweerboot en de tankautospuit 548. Ook Rijkswaterstaat en de politie waren aanwezig. Tevens was aanwezig de Officier van dienst (OVD) van de brandweer.
Na de inzet is er met alle instanties geëvalueerd met de nodige bevindingen. Wel konden we terugkijken op een geslaagde oefening en een vooruitgang in de samenwerking.

Vrijdagavond was onze jaarlijkse 112groningen Bbq. Dit jaar in Midwolde bij Leek. 30 fotografen genoten en we hebben veel gepraat enz. . Niet iedereen kon er zijn. Totaal werken er 40 personen mee.

Foto's

Deel dit artikel