Hare Majesteit de Koningin opent de nieuwe brede school in Oude Pekela

Deel dit artikel
Oude Pekela - De inwoners van Oude Pekela hadden er weken naar uitgekeken dat koningin Beatrix hun woonplaats kwam bezoeken. Honderden waren dan ook naar de brede school gekomen om de koningin te kunnen aanschouwen.

Koningin Beatrix verrichtte die middag even voor half 3 de officiële opening van de nieuwe brede school in Oude Pekela. Ze drukte op een rode knop waarna de kinderen ballonnen oplieten en de naam van de school werd onthult. De koningin landde per heli om 14.00 uur op het sportcomplex van Noordster, waarna ze per auto naar de school werd gereden.

Burgemeester Schollema van Oude Pekela verwelkomde de koningin en sprak uiteraard een welkomstwoord. De 2 jarige Julia Hemmes bood een bosje bloemen aan. In de brede school worden drie basisscholen, twee peuterspeelzalen, een GGD, een BSO en een gymzaal ondergebracht.

De nieuwe brede school is voortgekomen uit een samenwerking van verschillende partijen die door het gemeentebestuur zijn samengebracht om de voorzieningen voor de inwoners van Oude Pekela op peil te houden.

De school heeft een belangrijke sociale functie. Zo wordt de gymzaal in de avonduren door de verschillende sportverenigingen gebruikt en kunnen ook de buurtverenigingen gebruik maken van de school. De school heeft de naam Groenling gekregen.

Deel dit artikel