Zeer grote brand bij agrarische bedrijf in Voorhout

Deel dit artikel
Voorhout - Aan de Jacoba van Beierenweg in het Zuid-Hollandse Voorhout stond donderdagavond een agrarisch bedrijf in brand. Geadviseerd werd ramen en deuren gesloten te houden. Rond 22.30 uur was de brandweer bezig de brand gecontroleerd te laten uitbranden.

Het vuur woedde in een bollenschuur van hyacinthenkwekerij Oskam. Koeien in een stal op hetzelfde erf moesten worden geëvacueerd. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Wel werd gevreesd voor de woning van de eigenaar die vlak naast de schuur staat.

Gevaarlijke stoffen
Meetploegen hebben bij de brand gecontroleerd op gevaarlijke stoffen. Burgemeester Sander Schelberg van de gemeente Teylingen twittert: “Bij brand in Voorhout. Geen signalen voor abnormale concentraties gevaarlijke stoffen. Geen asbest. Meetploegen blijven meten.” Even later twittert hij: “Onder de rookwolk van de brand in Voorhout? Hou ramen en deuren gesloten. Roet is nooit goed.” Volgens de gemeente is het gebouw na 1994 gebouwd en is de kans op asbest daarom sowieso klein.

Enorme rookontwikkeling

Volgens de woordvoerder staat de bollenschuur over de volle honderd meter breedte in lichterlaaie. De rookontwikkeling is enorm en tot ver in de omtrek te zien. De burgemeester meldt dat de rook neerdaalt tot bij Schiphol. De rookpluim zou richting Lisse trekken. tekst: webregio.nl

Deel dit artikel