Koninginnenacht ruw verstoord door flinke brand

Deel dit artikel
Hoogeveen - Vanmorgen rond 03.30 uur werd de rust van omwonenden van het Beukemaplein tijdens Koninginnenacht ruw verstoord. Geen rumoerige feestgangers maakten hen wakker, maar een flinke vuurzee en explosies.

Een VW Caddy stond in lichterlaaie en na diverse ontploffingen en metershoge vlammen sloeg het vuur al snel over naar nog 2 auto’s. De politie zette het gehele Beukemaplein vanwege mogelijk explosiegevaar direct geheel af voor alle publiek.

Er was zichtbaar enige paniek bij de politieagenten door de zeer zware knallen, vermoedelijk door een nog onbekende goederen, in de laadruimte van de VW Caddy. De brandweer van Hoogeveen kwam met verschillende blusvoertuigen ter plaatse. Hierbij ging men over tot het blussen met schuim, evenwel koste het toch de nodige moeite om het vuur in de laadruimte van de VW Caddy geheel onder controle te krijgen. Na bijna een uur was men de vlammenzee brandmeester.

De brandweer kon door het wegduwen van een Audi voorkomen dat ook deze geheel ten prooi van de vlammen zou vallen. De auto liep echter aanzienlijke schade op, als gevolg van de enorme hitte i.c.m. rook- en waterschade. De geëmotioneerde eigenaresse van de vrij nieuwe Audi bekeek later samen met de politie de schade aan haar wagen. Ook een andere nabij gelegen geparkeerde auto, een vrij nieuwe Ford Fiësta, liep flinke schade op.

Een jongeman van die deel uitmaakte van viertal feestvierende jongeren stond tijdens de brand alles ruimschoots te filmen met zijn mobiele telefoon. Hij zou 'naar eigen zeggen' bij het begin van de brand al aanwezig te zijn en heeft als eerste de politie gebeld. Over de omvang van de schade, alsmede de oorzaak van de brand, was tijdens schrijven dit bericht nog niets bekend.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de ‘spontane’ brand.

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het Beukemaplein of heeft u belangrijke informatie omtrent de brand, meldt u dan bij de Politie in Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844.

Deel dit artikel