Koninginnedag gezellig in Groningen (Video)

Deel dit artikel
Groningen - De druk bezochte Koninginnenacht 2011 in Groningen is vrijdag op zaterdag goed verlopen.

De politie kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van diverse afzettingen goed managen. Ook werd het publiek via twitter (@voorlichter #Qday050) op de hoogte gehouden van bijzonderheden.

Tijdens de nacht werden 9 verdachten aangehouden. De politie moest bij diverse vecht- en duwpartijtjes optreden. Negen personen, allen mannen, werden aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten. De aanhoudingen werden verricht voor: drugsbezit (2x), openlijk geweld (3x) mishandeling (2x), en openbare dronkenschap.

Ook werd nog een man aangehouden die door de politie werd gezocht. Alle verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat en zullen vandaag worden gehoord. De politie was zeer te spreken over de inzet van diverse afzettingen op de locaties Poelestraat, Oosterstraat met de Grote Markt en de Vismarkt.

De afzettingen bleken tussen 01:00 en 03:00 uur zeer effectief te werken. De politie en de gemeente kijken terug op een geslaagde Koninginnenacht. Ook overdag was het zeer gezellig overal. Rommelmarkten enz. Er was vanalles te doen.

 

Noord

Deel dit artikel