Warme dag voor brandweerwedstrijden Grootegast(+Video)

Deel dit artikel
M.Huising/ B.Smilda+Film/ R.Notenbomer/ J.Dolislager
-

Grootegast – Vandaag werd dus de gewestelijke wedstrijd TAS HD gespeeld in Grootegast. Ook het korps van Veendam deed hieraan mee dankzij een klinkende overwinning in Hoogkerk op 28-04-2007 bij de provinciale wedstrijden.

In een bankgebouw aan de Hoofdstraat in Grootegast was een ramkraak gepleegd door twee overvallers, die vervolgens in de bank proberen de kluis te openen met een snijbrander. Hierbij ontstaat brand in het gebouw waarop de brandweer word geallarmeerd. Als de bluseenheid terplaatse komt en op verkenning uitgaat worden ze aan de achterkant opgewacht door een van de overvallers. Deze is in het bezit van een pistool waarmee hij enkele schoten afvuurt, en de brandweermensen beveeld om weg te gaan. Omdat eigen veiligheid vooropstaat en er is naturrlijk een pistool in het spel geven de brandweer mensen hieraan meteen gehoor. De bevelvoerder geeft hierop aan de politie door, die reeds onderweg is, dat ze met een gewapende overvaller te doen hebben en dat deze eerst moet worden overmeesterd voordat men het pand kan betreden. Nadat de politie terplaatse is gekomen heeft men de overvaller snel overmeesterd. Hierna wordt er een binnenverkenning in het pand gedaan. Het blijkt dat er nog een ongewapende overvaller in het pand aanwezig is die is bevangen door het rook van de brand. Dit ”slachtoffer” wordt naarbuiten gebracht en overgedragen aan het ambulance personeel. Binnen blijkt dat het vuur reeds is doorgeslagen naar het dak, daarom moet de ladder van de auto om het dak te kunnen verkennen. De brand moet op het dak worden afgeblust.
Hierna kunnen de spullen weer worden ingepakt en is de klus geklaard.

Voor uitslag zie www.abwc.nl (

De eindstand: 1) Hellendoorn, 2) Veendam, 3) Siddeburen, 4) Hoogezand-Sappemeer, 5 Koudum ,6) Vliegbasis Leeuwarden, 7) Assen, 8) Haren, 9) Wagenborgen, 10) Wommels.

)


Foto's

Deel dit artikel