Verkeerschaos na ongeval bij Nieuwleusen

Deel dit artikel
Nieuwleusen - Weer een verkeerschaos tussen Drenthe en Overijssel woensdagochtend, op de A28, nadat een auto tegen de middenvangrail was aangereden.

Door een ongeluk bij Nieuwleusen was de A28 vanuit het noorden bijna helemaal dicht. Het verkeer moet daar via de vluchtstrook en dat zorgt voor een file van meer dan tien kilometer. Het advies werd gegeven om via Emmeloord te rijden over de A6 en de N50. Omdat de politie technisch onderzoek moest doen was de weg bijna de hele ochtend maar beperkt via de vluchtstrook berijdbaar.

Hierdoor ontstond er ook bij het knooppunt Aankoerst een verkeersophoping. De bestuurder werd door de brandweer uit de auto geknipt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval ontstond nadat de auto op de linkerrijstrook reed, toen hij door een nog onbekende reden van achteren werd aangereden door een bestelbusje, Hierdoor belandde de personenauto tegen de vangrail van de middenberm. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd door onder meer het dak te verwijderen.

De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij, zijn bestelbus raakte aan de voorkant ernstig beschadigd.

Deel dit artikel