Tweede brand in Veendam binnen anderhalf uur (Video)

Deel dit artikel
Veendam - Terwijl de brandweer van Veendam druk doende was met de brand in het clubhuis, werd er elders in Veendam (rond 01.46 uur) een tweede brand gemeld. Aan de Continentenlaan zou een schuurtje in brand staan. De hoogwerker van het Veendammer korps ging hierop direct ter plaatse, ook de tankautospuit van Nieuwe Pekela werd gealarmeerd.

Bij aankomst van de hoogwerker stond de schuur al behoorlijk in brand. Nog voordat de brandweer van Nieuwe Pekela ter plaatse was, waren er enkele explosies in het schuurtje. Vermoedelijk ontstaan door spuitbussen of iets dergelijks. Hierdoor laaide de brand nog meer op en binnen een mum van tijd stond de dubbele schuur/garage volledig in brand. Nadat de brandweer was begonnen met blussen werden de vlammen snel minder en was het gevaar voor omliggende panden geweken.

Rond drie uur was de brandweer hier klaar en vertrok het voertuig van Nieuwe Pekela naar de kazerne van Veendam.

De hoogwerker die op de Continentenlaan weinig kon betekenen keerde terug naar het gebouw van de Hockeyclub. Hier werd hij ingezet om de brand van bovenaf, af te blussen. Ruim drie uur naar de melding van de eerste brand kon worden begonnen met het opruimen van de vele meters aanvoerslang.

Na een lange periode van betrekkelijke rust aangaande branden in Veendam, werd Veendam de afgelopen nacht dus weer opgeschrikt door twee verdachte branden. Veel Veendammers zullen hierdoor waarschijnlijk een onrustig gevoel krijgen.

Noord

 

Beelden zondag op Tv Noord om 18:00 uur

Deel dit artikel