Felle brand legt deel hockeyvereniging MHC Daring-Veendam in de as (Video)

Deel dit artikel
Veendam - In de nacht van zaterdag op zondag werd er rond 00.18 uur brand gemeld in het clubgebouw van Hockeyclub Daring. Hierop rukte de brandweer van Veendam met twee voertuigen uit. Een tankautospuit en een hoogwerker. In het gebouw woedde op dat moment een behoorlijk brand in een opslagruimte en de scheidsrechtersruimte.

Omdat het water van ver gehaald moest worden werd er een kwartier na de eerste melding een tweede tankautospuit van het Veendammer korps ter plaatse geroepen. Dit om de waterwinning zeker te stellen. Van meerdere kanten werd de brand bestreden. Omdat de kantine middels een brandmuur was gescheiden van het brandende gedeelte, kon worden voorkomen dat het vuur hiernaartoe zou overslaan.

Al vrij snel na het ter plaatse komen van de politie en brandweer werd duidelijk dat er waarschijnlijk voorafgaand aan de brand is ingebroken in het clubgebouw. De politie kwam met een speurhond naar de plaats van de brand om rondom het gebouw en in de bossen te speuren. Diverse zaken zijn in speciale zakken afgevoerd om verder te worden onderzocht.

Overigens kwam er op steenworp afstand een brandmelding in Borgercompagnie. Dit betrof een houtverbranding in een tuin achter een woning.

Dagblad

Beelden op Hart Van Nederland

Rtvnoord

Deel dit artikel