Nu op 112Nederland.nl: Roofvogel moord !

Deel dit artikel
Ureterp - De politie zoekt getuigen van een roofvogelmoord die plaatsvond in het gebied tussen de Leidyk tegenover de sportvelden en de Feart.

Agenten kregen zaterdagavond de melding dat een man een dode buizerd met verkrampte tenen had gevonden. Toen de agenten zondagochtend ter plaatse kwamen, troffen zij naast de buizerd het karkas van een kolgans aan.

Op dit karkas zagen zij resten van het verboden bestrijdingsmiddel Aldicarb. Op enkele meters afstand lag nog een dode buizerd met verkrampte tenen. Bij een zoekslag in de omgeving werden daarnaast een dode zwarte kraai en een dode halfwas vos gevonden. Ook deze beide dieren zijn het slachtoffer geworden van het vergiftigde aas. De buizerds zijn zeer waarschijnlijk wintergasten, gezien het feit ze geen ring hebben. De in de omgeving horende buizerds hebben bijna allemaal een ring om. Een buurtonderzoek leverde helaas geen aanknopingspunten op. De politie komt graag in contact met getuigen of met mensen die informatie hebben over deze roofvogelmoord. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel