Feestcafe ontruimd na illegaal gebruik pepperspray

Deel dit artikel
Groningen - In de nacht van zaterdag op zondag assisteerde de politie een caféhouder tijdens het ontruimen van zijn café. In het Feestcafé aan de Peperstraat bleek kort daarvoor een onbekend persoon met pepperspray gespoten te hebben waarna de eigenaar besloot de zaak te ontruimen.

De ontruiming van ongeveer 600 bezoekers verliep door de prima samenwerking tussen personeel, beveiliging en politie snel en gedisciplineerd. Binnen 5 minuten stonden de bezoekers op straat. Een 20-jarige militair en zijn 23-jarige broer beiden wonende in Glimmen werden aangehouden omdat ze het aan de stok kregen met de politie en portiers.

Men wilde weer naar binnen om een in het café hangende jas op te halen. Tijdens de aanhouding van de militair probeerde zijn broer zijn dit te verhinderen. De militair is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Ook een 23-jarige jongeman werd in de Peperstraat aangehouden omdat hij de politie belemmerde hun werk te doen en niet wilde vertrekken. (Bron: Politie.nl)

Arrestatie na bedreiging in café aan de Grote Markt:
Een 20-jarige man uit Peize moest in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden worden. Hij wordt ervan verdacht in een café aan de grote Markt, een 23-jarige bezoeker uit Zaandam met een kapot geslagen glas en een mes te hebben bedreigd. De verdachte werd door portiers overmeesterd. Deze droegen hem over aan de politie. (Bron: Politie.nl)

 

foto in Dvhn krant

Deel dit artikel