Opzettelijke aanrijding: Man aangehouden voor poging tot doodslag

Deel dit artikel
Wagenborgen - Een 53-jarige inwoner van Wagenborgen werd in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht de ex-vriend van zijn dochter te hebben bedreigd. Ook wordt hij ervan verdacht onder invloed in zijn auto te hebben gereden waarbij hij de ouders en ex-vriend in hun auto van de weg heeft gereden.

De 17-jarige uit Musselkanaal afkomstige knaap, die op zaterdagavond in een café een woordenwisseling met de verdachte kreeg, besloot rond middernacht met zijn ex-vriendin te willen praten. Toen hij echter bij haar woning aan de Hoofdweg kwam, werd hem door de moeder van het meisje te kennen gegeven weg te moeten gaan.

In de woning hoorde de jongen de woedende vader praten en dreigen. Hierop is hij weggegaan en onderweg door zijn ouders in hun auto opgepikt. Kort hierna bleek de verdachte in zijn auto het trio van de weg te willen rijden. Toen uiteindelijk de jongeman en zijn ouders op het Tolhek probeerden hun auto te keren, reed de voor hen rijdende verdachte achteruit waardoor een aanrijding ontstond.

De verdachte belandde in een sloot en de auto van de jongen met zijn ouders in de bosjes. De 53-jarige man werd aangehouden en tevens werd in verband met het rijden onder invloed een bloedproef genomen. Hij werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.  

Tekst: www.politie.nl

             Dagblad

             Noord

Deel dit artikel