Pinksterfeesten in Delfzijl 2 dagen druk bezocht

Deel dit artikel
P.Eijndhoven/ 112gr.
-

Delfzijl – Ondanks de regen was het druk op de pinksterfeesten in Delfzijl.
Vandaag stond het jaarlijks terugkerende sliksleeën (krait’n) op het programma.
Op de havenboulevard traden diverse artiesten op.
Ook de landmacht was aanwezig met een grote wervingstent. Het publiek kom ervaren hoe het is om met nachtzichtapperatuur een route te lopen, abseilen vanaf een hoge kraan en rondvaren door de haven op een van de aanvalsboten.
Maandag wordt het grote dijkfeest gehouden met o.a. Djumbo, One Two Trio, Nick& Simon en Lange Frans & Baas B.

De 2e pinksterdag in Delfzijl is erg druk bezocht. In de directe omgeving van de dijk en het centrum was dan ook geen vrije parkeerplaats meer te vinden. Langs alle wegen, in de bermen en elk op grasveldje waar geen hek omstond stonden auto’s geparkeerd.
De sfeer zat er dan ook bij de meeste mensen goed in. In de haven kon men de kramerie bezoeken en ook het programma van de landmacht was goed in trek. Op de dijk klonken de muzikale klanken van Djumbo, One Two Trio, Nick& Simon en Lange Frans & Baas B. Rond vijf uur lande er 9 parachutisten op het strand naast het feest podium.
Bovenop de dijk stond een EHBO-post en een politie-caravan (o.a. voor zoekgeraakte kinderen). Gelukkig hebben zij een rustige dag gehad. Twee keer moest de hulp van een ambulance worden ingeroepen. Een vrouw was ten val gekomen in de haven en had hierbij vermoedelijk haar been gebroken, de 2e uitruk betrof een onwelwording.

Foto's

Deel dit artikel