Spectaculaire kluiskraak: Twee daders aangehouden (Video)

Deel dit artikel
Haren - Commotie zaterdagochtend(om 05:20 uur) bij restaurant de Twee Provinciën aan de Meerweg in Haren. De politie en beveiligingsdienst reageerden op een inbraakalarm vanuit het pand.

Bij aankomst werden de daders bij het pand aangetroffen. Een van hen bevond zich op het dak, de ander in de bosjes naast het pand. Deze sloegen gelijk op de vlucht. Twee daders werden al snel in de boeien geslagen en afgevoerd, een derde sloeg op de vlucht. Door een wak in het naastgelegen meer, een zaklamp en een paar schoenen op het ijs, kreeg men het vermoeden dat de andere dader het ijs op gerend was en er daarna doorheen zakte.

De brandweer van Haren rukte uit, evenals de brandweerduikers uit Groningen. Ambulancedienst kreeg assistentie van het Mobiel Medisch Team. Een zoekactie werd opgezet. Er werd echter na een half uur niks aangetroffen. Hierna werd de zoekactie door de brandweer en politie gestaakt. De schoenen die op het ijs lagen, waren van een personeelslid van het restaurant. Voor de ingang werd een auto aangetroffen met de kluis al in de kofferbak. Zelfs de fooienpot was ontvreemd, en lag al op de achterbank van de auto. Een berger sleepte het voertuig inclusief de kluis in de kofferbak af. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 Politiepersbericht

Tv Noord

Deel dit artikel