Pekela heeft primeur met enige nieuwjaarsduik in Groningen

Deel dit artikel
Nieuwe Pekela - Voor zover bekend is in Nieuwe Pekela vanmiddag de enige nieuwjaarsduik in de provincie Groningen gehouden. Alle andere duiken, zoals die van Delfzijl en Oldambt, werden afgelast vanwege het winterse weer en de veiligheidsrisico's.

De elfde nieuwjaarsduik van Pekela stond óók op de nominatie om van de agenda te verdwijnen, maar de organisatie (scouting Pekela) bedacht na overleg met de gemeente een originele oplossing, die Pekela dus een provinciale primeur heeft opgeleverd.  En dat was een ware stunt.

Vijver
De duik vond dit keer niet plaats in het Heeresmeer, maar in een allerijl gegraven vijver, pal vóór de natuurplas. Het enorme grote gat werd vanmorgen pas gegraven met een shovel om het alternatief zo lang mogelijk geheim te houden.

Lof
Als de nieuwjaarsduik in het Heeresmeer had plaatsgevonden, dan had burgemeester Schollema daar geen toestemming voor gegeven. “Want veiligheid gaat voor alles.” Hij meldde vandaag dan ook trots te zijn op het alternatief, waarmee de scouting deze week op de proppen kwam. “Dit is dus op en top Pekela! Want het blijkt maar weer, dat Pekelders zich niet snel uit het veld laten slaan!”

Deelnemers
De nieuwjaarsduik werd vandaag genomen door dertig deelnemers, die na afloop een certificaat kregen en zich konden warmen bij vuurkorven. De jongste deelnemer was de 7-jarige Ben Worteloer. Daarnaast zagen vele tientallen toeschouwers dat óók Wieke Mellema “down under” ging. En dat op haar vijftigste verjaardag….

Tekst:  www.prachtigpekela.nl

Noord

 

Deel dit artikel