Wamtebeeld camera’s en een oefening voor brandweer Winsum en Baflo

Deel dit artikel
Wim Henstra /112gr
Winsum -

Vanavond om 19:15 uur werden er twee warmtebeeld camera’s uitgereikt aan de brandweer korpsen van Winsum en Baflo. Deze zitten nu standaard op de wagen en kunnen goed van pas komen. Als ze nu een nodig hebben is het apparaat meteen binnen handbereik en hoeft niet meer van ver te komen. Aansluitend vond er een oefening plaats voor de korpsen van Winsum en Baflo bij Everts aan de Schouwerzijlsterweg te Winsum. Als eerste werd Winsum opgeroepen voor een ongeval beknelling. Er was een auto met hoge snelheid over een de bak van een kraan geschoten en op zijn kant tot stilstand gekomen.

Een daar achter rijdende auto reed met hoge snelheid tegen de auto die er al lag. In beide auto’s zaten de slachtoffers bekneld. De kraan machinist die alles zag gebeuren bleef gewoon doorwerken en vond het allemaal maar onzin die hulpverlening. Nadat een brandweerman de sleutels uit de kraan had konden ze beginnen met het stabiliseren en bevrijden van de slachtoffers. Maar opeens klinkt er veel lawaai uit een loods achter de kraan. Ook hier is iets aan de hand er gaan twee man op verkenning uit. Als ze uiteindelijk via de achteringang binnen zijn gekomen blijken daar ook twee slachtoffers te liggen. Een heeft zich met een haakse slijper zijn been geraakt, deze man was geschrokken van het lawaai van de aanrijding buiten.

Verder op was nog een slachtoffer deze was aan het verf afbranden en schrok ook daarbij viel iets brandbaars en dat vatte vlam. Dit slachtoffer had brandwonden aan het gezicht en was van plan om bij de kraan te gaan koelen maar struikelde onderweg. Brandweer Winsum heeft brandweer Baflo en een ambulance opgeroepen voor assistentie. In de loods werd door Baflo het vuur geblust en beide slachtoffers gered.

Buiten heeft Winsum zich bezig gehouden met het bevrijden van beide slachtoffers(totaal waren er 4 Lotusslachtoffers) uit de auto’s wat nog een hele klus was. Om half 10 was de oefening achter de rug en konden ze even na praten. Er waren wat punten die anders hadden gekund maar al met al was het een geslaagde en leerzame oefening.

Foto's

Deel dit artikel