Oefening brandweer Appingedam

Deel dit artikel
Foto's: Rick Boelens / 112appingedam
-

Dinsdagavond 22 mei was de jachthaven in Appingedam het decor voor een brandweeroefening. Oefeningen zijn bedoeld om kennis en vaardigheden op te frissen of te vergroten. Zo komt men niet voor verassingen te staan wanneer het er echt op aankomt. Brandweer Appingedam hield de oefening samen met de duikers van brandweer Delfzijl.

De oefening.

In scene werd gezet dat er mensen aan het vissen waren aan het Damsterdiep. Door een grote brand in een meterkast zagen zij geen andere uitweg dan in het water te springen. Hierdoor raakten ze onderkoeld met als gevolg dat ze bewusteloos waren. Omdat de sluizen van De Groeve open stonden was er een stroming wat er voor zorgde dat 1 drenkeling weg dreef.
Brandweer Appingedam kon 1 drenkeling wat zich tussen het riet aan de overkant bevond redden. Voor de andere vermiste drenkelingen werd de hulp van de duikers ingeschakeld. Met een gespecialiseerd team sprongen zij het water in opzoek naar de slachtoffers. Na komst van de duikers was de persoon die weg dreef snel weer op het droge. De andere persoon was inmiddels naar de bodem gezonken. Na een zoektocht was deze gevonden.
De vermiste personen waren weer op het droge gezet, de brand was geblust en hiermee was het einde oefening.

Foto's

Deel dit artikel