FC Groningen behaald Europees voetbal

Deel dit artikel
Foto's: Roelof Dapper/112gr
-

GRONINGEN – FC Groningen gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar Europees voetbal spelen. De Groningers hebben zondag in de Euroborg het laatste UEFA Cup-ticket verdiend door met 2-1 te winnen van FC Utrecht. De eerste play-offwedstrijd had de FC al gewonnen met 2-0.

De selectie van FC Groningen heeft na het behalen van Europees voetbal een druk programma. Na de festiviteiten van vanmiddag op het veld en daarna in het stadion volgt vanavond een diner. Morgenmiddag wordt uitgelopen op het trainingsveld en om half acht staat de ploeg op het bordes van de Grote Markt.

Na afloop van het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht werden de spelers na een eerste ereronde vergezeld van hun kinderen en werden ze met bloemen in het zonnetje gezet. Terwijl zanger Theo Driessen het Grunnings Laid aanhief en mijn FC Groningen ten gehore bracht, klonk het tot ver in ‘Stad en Ommeland’ dat de FC komend seizoen nieuwe Europese avonturen gaat beleven.

Rond kwart voor vijf stapten de spelers onder de douche en werd het feest voortgezet in de verschillende horeca-ruimtes van Euroborg. Om acht uur staat vanavond een diner voor de spelers, staf en clubleiding gepland in het Familiehotel in Paterswolde. De reden dat er niet morgenochtend, maar morgenmiddag om half drie pas wordt uitgelopen na de laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2006/2007.

Om 19.00 uur zal op de Grote Markt het programma voor de huldiging van Groningen beginnen met optredens van enkele artiesten. Rond half acht zullen de spelers van FC Groningen het bordes betreden en kan ruim dertien maanden na het vorige feestje opnieuw wat gevierd worden op het Groninger Stadhuis.

Bron: FC Groningen / Rtv noord

Foto's

Deel dit artikel