Weer een hond omgekomen door drama

Deel dit artikel
Ingezonden stuk
-

In diverse media stond zaterdag een artikel over de uit Groningen vermoorde hond Max. Nu is het geval dat onze 13 jarige Rottweiler Sjakie op 10 mei 2007 op dezelfde manier is omgekomen.

Onze 13 jarige hond Sjakie en onze 8 maanden oude labrador Max zijn ‘s morgens mooi aan het spelen geweest bij onze woning aan de Burgemeester van Bakkenesstraat in Oude Pekela. Toen ik om 11.30 uur naar school fietste om mijn dochter op te halen heb ik de honden in huis gedaan.

Toen ik om 13.15 weer in huis kwam was onze Rottweiler in een soort coma; met schuim om zijn mond en snot uit de neus lopend. De dierenambulance heeft de hond naar de dierenarts in Veendam vervoerd en had eigenlijk direct door dat het om een vergiftiging ging door de symptomen die de hond had.

Toen de hond om 14.30 uur aan het infuus werd gelegd hadden we nog hoop dat het weer goed zou komen, maar alles wat de dierenarts heeft geprobeerd mocht niet meer baten. Onze hond is om 17.30 overleden.

En dat terwijl er ongeveer 13 honden zijn in en om de straat waar ik woon. Maar het ergste vind ik gewoon dat ze nu onze 13 jarige Rottweiler hebben vermoord. Dat zo’n dier op zo’n manier aan zijn eind komt!

Ik kan er zeker niet bij hoe een mens het in zijn hoofd krijgt om een hond te vermoorden door een stuk worst over de schutting te gooien met vergif er in. We hebben Sjakie in 1999 gekregen en als je huisdier dan zo van het leven wordt beroofd dan ben je zeker verdrietig en boos en het ergste is gewoon nog dat de politie er niets aan kan doen.

(Jolanda M. en dochter)

Foto's

Deel dit artikel