Daders plaatsen explosief na mislukte overval op geldwagen in Eemnes

Deel dit artikel
Eemnes - Op maandag 1 november vond op het terrein van het hotel “de Witte Bergen”, langs de Rijksweg A1, een overval op een geldtransport plaats.

De overvallers plaatsten een hoeveelheid explosieven op de geldtransportwagen maar slaagden er niet in om dit tot ontploffing te brengen. De inzittenden van de geldwagen raakten niet gewond.

Rond 13.50 uur reed de geldtransportwagen het terrein van het hotel op. Achter het hotel merkten de inzittenden van de geldtransportwagen dat er kort achter hen een personenauto reed en dat er door een gemaskerde verdachte “iets” op de geldtransportwagen werd bevestigd. De bestuurder van het geldtransport, in het besef dat hier sprake was van een overval, besloot direct achteruit te rijden om het de verdachten moeilijk te maken om hun overval te voltooien. Kennelijk lukte dit want de verdachten, gingen er hardlopend vandoor. Enkele verdachten renden het bos in maar vermoedelijk zijn alle verdachten met een in de omgeving geparkeerde vluchtauto vertrokken.

 

Omdat er hoogst waarschijnlijk sprake was van een explosief werden explosievenexperts gewaarschuwd die na beoordeling van de mogelijke springstof besloten tot een ruime afzetting van het gebied rond de geldwagen. Binnen dit gebied lag ook het voormelde hotel waarbij alle aanwezigen, tussen de 200 en 250 gasten en medewerkers, werden verzocht om binnen in de kelder van het hotel te blijven. Ook het aldaar gelegen tankstation werd gesloten. De EOD slaagde rond 18.00 uur in de ontmanteling van het explosief waarna de afzetting kon worden opgeheven en de gasten naar huis konden.

 

De geldwagen, het explosief en de achtergelaten auto van de verdachten werd overgebracht naar het politiebureau voor nader forensisch onderzoek.

De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort en verzoekt eventuele getuigen, die nog niet door de politie zijn benaderd of verhoord, contact op te nemen met het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.(Bron: Politie.nl)

Foto's door: Antal de Waij van http://www.engagementmedia.nl/ & Edwin Kok van http://www.jeugdbrandweerzeist.nl.

Deel dit artikel