Opnieuw overval in binnenstad Groningen (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Een juwelier in de Oosterstraat is dinsdagmorgen overvallen. Rond kwart over tien kwamen drie mannen de zaak binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens.

De politie onderzoekt een gewapende overval op een juwelierszaak in de Oosterstraat in Groningen.

Drie nog onbekende mannen liepen dinsdagmorgen rond 10:15 uur de zaak binnen. Een van de overvallers bedreigde twee werknemers met een vuurwapen. De ander twee namen een onbekend hoeveelheid sieraden weg uit de etalage. Het trio ging er korte tijd later met de buit vandoor. Hierbij bedreigde één overvaller een aantal voorbijgangers in de Oosterstraat met een vuurwapen. Tijdens de overval raakte er niemand gewond. Zij reden alle drie op één grijze scooter weg in de richting van de Grote Markt.

 

Video opnamen

De politie beschikt over goede videobeelden van het cameratoezicht in de binnenstad. Daarnaast is de politie in het bezit van een video opname die door een getuige met een mobiele telefoon is gemaakt. Hierop is te zien hoe de overvallers de juwelierszaak verlaten en op de scooter wegrijden.

 

Signalementen

De politie beschikt over de volgende signalementen:

Overvaller 1: man met getinte huidskleur, leeftijd ongeveer 17 jaar oud, tenger en opvallend klein postuur, tussen 1.50 en 1.60 meter lang.

Overvaller 2: man met getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud normaal postuur tussen 1.75 en 1.80 meter lang.

Overvaller 3: man met getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, opvallend groot en fors postuur, tussen 1.80 en 1.90 meter lang.

Alle drie overvallers droegen donkere kleding en een petje.

 

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Toch zoekt de politie mensen die ook getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.(Bron: politie.nl)

 

De brommer waarop de daders waren gevlucht is aan het begin van de avond door de politie onbeheerd aangetroffen, net buiten het centrum.

Een getuige filmde de overval

Deel dit artikel