Krakersrellen in Nijmegen

Deel dit artikel
Nijmegen - Zaterdag trok de demonstratie ‘Nood kraakt Wet' vanaf 14.30 uur rond het centrum van Nijmegen.

Na een grotendeels rustig verloop escaleerde de demonstratie op het eind en moest de politie ingrijpen. Een subgroep van enkele tientallen demonstranten probeerde het centrum in te trekken. Toen de politie hen hiervan wilde weerhouden, gooiden de demonstranten met straatstenen en andere voorwerpen. De ME heeft enkele charges uitgevoerd. In totaal werden dertien aanhoudingen verricht. Vier politiemensen raakten lichtgewond.

Vooraf waren goede afspraken met de organisatie gemaakt, onder meer over de te volgen route en het niet dragen van gezichtsbedekking of andere vermommingen. De politie inzet was gericht op een vreedzaam verloop en waar mogelijk de-escalerend optreden. Op de demonstratie waren zo’n 500 à 600 krakers en sympathisanten afgekomen. Tot het eindpunt op het Joris Ivensplein verliep de demonstratie nagenoeg zonder incidenten.

 

Rond 17.00 uur maakten enkele tientallen demonstranten zich los van de rest, bedekten hun gezichten en zochten de confrontatie met de politie. Nadat zij enkele keren door de politie waren gesommeerd om zich aan de regels te houden en daaraan geen gehoor gaven, greep de ME in en voerde enkele charges uit.(Bron: politie.nl)

Deel dit artikel