85 jaar ervaring verlaat Norg

Deel dit artikel
Norg - Afgelopen vrijdag hebben Geert van der Molen, Jan Jans en Hendrikus Been afscheid genomen van de brandweer in Norg.

Met het vertrek van dit drietal verlaat maarliefst 85 jaar ervaring de brandweerpost.

Jans (56) en Been (49) waren sinds 1985 actief als brandweervrijwilliger en hebben er inmiddels 25 jaar trouwe dienst opzitten. Geert van der Molen (59) was al sinds 1975 bij de brandweer en heeft zich 35 jaar ingezet! Wat er door de jaren heen een hoop veranderd is bewijst wel. In de beginjaren van Van der Molen waren er nog niet eens piepers. De mannen werden destijds nog opgeroepen middels de sirene in het dorp, die we thans nog eens per maand horen.

Voor de heren passeerden een hoop collega's en voertuigen de revue. Door de jaren heen zijn er leuke en minder leuke dingen voorbijgekomen. Afgelopen vrijdag werden de heren in het zonnetje gezet. Zonder dat het drietal er van wist, was er via de echtgenotes en de collega's het een en ander geregeld. De dames werden opgesloten in een kunstwerk voor De Brinkhof in Norg. De heren werden vervolgens van huis gehaald om hun laatste uitruk te volbrengen. “Een ongeval met beknelling”. Bij De Brinkhof aangekomen moest men de eigen ega's bevrijden, die uiteraard opgelucht waren door ervaren mensen gered te worden. Daarna kregen de heren in de kazerne in Norg een prachtig fotoboek uitgereikt, waarin hun gehele “loopbaan” als brandweerman was vastgelegd. Het werd uiteraard nog een onvergetelijke avond, met muziek, barbecue, quiz en fantastische verhalen over vroeger.

Deel dit artikel