112Flits: Auto contra fietser+beknelling Burgum

Deel dit artikel
Zwaantje de Jong/ 112Marum.nl/ Jan Beets
-

Bij een aanrijding op de kruising Hoofdweg boven met het Smidslaantje in Haulerwijk is vrijdagmiddag een fietser uit Haule gewond geraakt. De man die van zijn stageadres afkwam en onderweg was naar huis kwam door nog onbekende oorzaak op de kruising in botsing met een auto. Hij kwam via de voorruit op het wegdek terecht. Hij liep hierbij een forse hoofdwond op. In eerste instantie was naast de ambulance ook de traumaheli van het UMCG opgeroepen, maar hun hulp was ergens anders nodig. Het slachtoffer is over gebracht met een forse hoofdwond naar Nij Smellinghe in Drachten. De VOA heeft het ongeval ter plaatse oderzocht. Het verkeer werd tijdelijk aan de andere kant van het water langsgestuurd.

BURGUM – Vrijdagavond omstreeks 21.20 uur is een auto, door nog onbekende oorzaak van de weg afgeraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hierbij is de bestuurder gewond geraakt. Dit gebeurde op de Langelaan nabij Burgum.

De brandweer van Burgum moest er aan te pas komen om het slachtoffer te bevrijden. Nadat de zijkant van de auto was open geknipt, was er ruimte genoeg om de man uit het wrak te halen, waarna hij per ambulance is over gebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De politie heeft ter plaatse de zaak afgehandeld

Foto's

Deel dit artikel