Opendag Nedtrain groot succes

Deel dit artikel
Onnen - Zaterdag 25 september was het weer zover de opendag van Nedtrain in Onnen. Vele mensen kwamen een kijkje nemen bij het onderhoudsbedrijf aan de Felland 1.

De bezoekers konden niet alleen het bedrijf bekijken, ook staat er historisch en modern materiaal, van Kameel en Mat  ‘ 54 tot de nieuwste koplopers en dubbeldekkers. De hele dag was er vermaak voor jong en oud, van meerijden op een klein modelstoomtrein achter op het terrein tot demonstraties van de ongevallenbestrijding.  Ook had men de gelegenheid om met de heuse stoomtrein van de Veluwse stoommaatschappij tussen station Groningen en het onderhoudsbedrijf  via station Haren mee te rijden. Onderhoudsbedrijf Onnen is een van de 35 locaties van Nedtrain. In de grote hallen van de werkplaats kon men meerdere werkzaamheden bezichtigen. Ook was er een stand ingericht met kleine modeltreinen die op afstand bestuurd konden worden. Op het grote werkterrein stonden meerdere kraampjes opgesteld  waar informatie werd gegeven of  demonstraties te zien waren hoe nou eigenlijk een trein deur werkt.

Nedtrain heeft samen met het Fonds Verstandelijk Gehandicapten de opendag georganiseerd en wil een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Hierdoor kan het fonds een groot publiek laten zien waar het voor staat. Tevens is de open dag de start van de landelijke collecteweek van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

 

Al met al een geslaagde dag, het bezoekers aantal schatte men tussen de 5 a 6000 mensen.

 

Deel dit artikel