Aanrijdingen tussen politievoertuigen na achtervolging

Deel dit artikel
Schiedam/Vlaardingen - Donderdagmiddag heeft er een achtervolging plaatsgevonden in Schiedam en Vlaardingen. Diverse politiewagens namen hier deel aan.

Een politievoertuig dat met spoed reed over de Vlaaringerdijk in Schiedam heeft een aanrijding gekregen met een personenauto.

De politiewagen kwam over de busbaan, en een afslaande auto heeft deze over het hoofd gezien. De bestuurster van het voertuig zat bekneld in haar auto en is door brandweer en ambulancepersoneel bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de twee agenten raakte gewond bij de aanrijding. De achtervolging is dan nog in volle gang en ook een tweede politiewagen moest afhaken nadat deze in een hek was gereden aan de Vetteoordskade in Vlaardingen-Centrum. Hierbij raakte niemand gewond maar liep het voertuig wel veel schade op. Een stuk verderop op de Engelseboomgaart is uiteindelijk de achtervolging ten einde gekomen. Voor het einde heeft de auto nog een politiewagen beschadigd. Dit was nummer 3. De bestuurder van de auto is aangehouden en direct overgebracht naar het politiebureau. Waarom de achtervolging plaats vond is nog onduidelijk. De politie van Haaglanden neemt het onderzoek in handen.

Deel dit artikel