Tractor te water bij Onderdendam

Deel dit artikel
Wim Henstra/112gr
-

Vanmiddag om 14:56 uur werd de brandweer opgepiept voor een prio 3 melding verontreiniging oppervlakte water. De melding was dat het aan de warffumerweg bij Rasquert was maar het was de Warffumerweg bij Onderdendam.
Ter plaatse gekomen bleek een tractor van een loonbedrijf in het warffumerdiep te zijn gekomen en hierbij is een grote hoeveelheid olie en diesel in het water gekomen.
De bestuurder van de tractor reed over een smal weggetje en heeft daar een boom geraakt waardoor de kieper los is geschoten en de tractor het kanaal in is gekanteld. De bestuurder kon nog net op tijd uit het voertuig springen en bleef ongedeerd.
De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Nadat de brandweer oliebomen had geplaatst is de milieudienst van Groningen begonnen de olie en diesel weer uit het water te zuigen. Berger Poort heeft de tractor weer het het kanaal gehaald waarna het door een vrachtwagen is afgevoerd het voertuig raakt totaal vernield. Rond 18:00 uur was alles achter de rug. Alleen de milieudienst zal nog enkele uren bezig zijn met het opruimen van de olie en diesel.

Foto's

Deel dit artikel