Opendag brandweer Hoogezand groot succes (Update)

Deel dit artikel
Hoogezand - De opendag bij de brandweer en de HBVV (Historische brandweer vrienden en voertuigen) in Hoogezand was zaterdag een groot succes. Duizenden mensen kwam zaterdag naar de kazerne om de kazerne en de voertuigen van de brandweer te bekijken.

Burgemeester van de gemeente Hoogezand-Sappemeer Yvonne van Mastrigt die zaterdagochtend om 10.00 uur aankwam met een motor-spuitkoets getrokken door een tweetal paarden overhandigde de 'sleutel' van de grondig opgeknapte brandweerkazerne aan de commandant Mike de Laat, daarmee was ook de opendag officieel geopend.

Er vonden spectaculaire demonstraties plaats, verspreid over de hele dag. Bezoekers konden meedoen aan bijvoorbeeld een ademluchtparcours, in de boot op het Winschoterdiep meevaren of mee omhoog met de hoogwerker, allemaal tegen een bijdrage van een euro. De jeugdbrandweer die ook op het terrein demonstratie's lieten zien was ook opzoek naar nieuwe jeugdleden. In iedergeval 1 kind heeft zich laten inschrijven voor de jeugdbrandweer. De opbrengst van de dag kwam geheel ten goede aan de jeugdbrandweer en de HBVV.

De HBVV die vandaag zijn 1-jarig bestaan vierde had ongeveer veertig oldtimers uitgenodigd, van oude brandweerwagens tot een oude vuilniswagen alles was te bezichtigen op het terrein van de gemeente.

Zie voor meer foto's www.112hoogezand.nl

Deel dit artikel