Brandweer Enschede winnaar zeskamp 2010 (Fotoverslag)

Deel dit artikel
Rijssen - Brandweer Enschede is vandaag de winnaar geworden van het Regionaal Brandweer Zeskamp Twente 2010 in Rijssen. Brandweer Enschede heeft gewonnen met 245 punten, op de voet gevolgd door Brandweer Almelo met 244 punten. Als derde in de Hulpverleningsdienst Regio Twente geeïndigd met 185 punten.

Brandweer Rijssen was dit jaar verantwoordelijk voor de organistatie, als winnaar van het vorige zeskamp. Vanaf vanochtend zes uur waren zij in touw om de boel op te zetten.

De spellen waren als volgt:

Spel 1 – Het verplaatsen van een vrachtwagen m.b.v. de tirfortakel. Teams moeten tirfor opbouwen (zonder grondankers). Aan de afgelegde afstand zijn punten verbonden.

Spel 2 – Levende sjoelbak. Teams moeten buikglijdend door een gat aan het einde van de baan komen. Verder puntentelling zoals bij het traditioneel sjoelen.

Spel 3 – Stormbaan in het water. Teams moeten via een kano naar de stormbaan, over de stormbaan klimmen en dan zo snel mogelijk naar de brug zwemmen. Snelste tijd telt.

Spel 4 – Doolhof. Teams moeten geblinddoekt op aanwijzing van de coach een parcours afleggen. Coaches staan op hun eigen steiger. Strafpunten wanneer buiten het parcour wordt gestapt. Snelste tijd telt.

Spel 5 – Enterse autorace. Team moet de auto duwen (die de andere kant opstuurt) over een parcour met eventuele hindernissen. Strafpunten wanneer buiten het parcour wordt gereden. Aantal rondes telt.

Spel 6 – Rupsbanden race. Teams moeten als rupsband over een parcour. Strafpunten wanneer buiten het parcour wordt gereden. Snelste tijd telt.

Na een welkom, een applaus voor de organisatie en uitleg van de spellen werden de teams verdeeld. In het heetst van de strijd werd Brandweer Rijssen nog gealarmeerd voor een automatische brandmelding. Her en der van het veld renden ze richting de 5131 die vandaag standby stond. Het bleek te gaan om een loze melding. Nadat alle teams aan de beurt waren geweest was het tijd voor het coachspel. De coaches moesten kratten stapelen. Het aantal kratten telde. Het verschil was groot. Het ene team kwam niet verder dan 3 kratten, terwijl het andere team besloot te stoppen bij 17. 17 was het grootste aantal. Nadat ook de punten van het coachspel waren verwerkt was het tijd voor de prijsuitreiking.

1 Enschede (245 punten) 2 Almelo (244 punten) 3 HVD (185 punten) 4 Dinkelland (159 punten) 5 Haaksbergen (154 punten) 6 Nijverdal (149 punten) 7 Twenterand (138 punten) 8 Borne (113 punten) 9 Wierden (97 punten)

Erik Slagman maakte voor 112Nederland een fotoverslag

Deel dit artikel