Auto te water in Emmer-Compascuum

Deel dit artikel
Emmer-Compascuum - Woensdagmiddag rond kwart voor drie raakte een beginnende bestuurder uit Emmer-Compascuum aan de Kijlweg in zijn woonplaats met zijn auto te water.

De automobilist kwam toen hij in richting van De Foxel reed door nog onbekende oorzaak met zijn wagen in de berm terecht. Na een mislukte stuurcorrectie kwam de Renault Clio in het water van het (veen)beek de Runde tot stilstand.

De autobestuurder wist zijn zinkende wagen te verlaten en slaagde er in om de veilige walkant te bereiken. De hevig geschrokken man die niet gewond was geraakt werd is daarna door een passerende automobiliste naar huis gebracht.

De hulpdiensten waren na de melding van auto te water massaal uitgerukt, randweerduikers uit Emmen gingen te water. Toen de politie met behulp van het kenteken de eigenaar van de auto had getraceerd duurde het niet lang toen die bekend was.

De onfortuinlijke automobilist stond bij komst van de politie onder de douche en was nog aan het bijkomen van zijn hachelijk avontuur. De auto die door het eenzijdig ongeval total-loss raakte is door bergingsbedrijf de Jong uit het water gehaald en afgevoerd.

Deel dit artikel