Open huis brandweer Hoogezand 4 September

Deel dit artikel
Hoogezand - Zaterdag 4 september 2010 houden de Brandweer Hoogezand-Sappemeer en de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV) van 10 tot 16 uur bij de brandweerkazerne aan de Rembrandtlaan in Hoogezand een open huis.

Waarom een open dag?

Het gebouw van de brandweer heeft een grondige opknapbeurt gehad en tijdens de open dag laat de brandweer de bezoekers er (weer) mee kennismaken. De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen, een stichting van onder andere oud-medewerkers van de brandweer, bestaat dit jaar één jaar en ook dat wordt met deze open dag gevierd.

Daarnaast houdt de brandweer diverse demonstraties zoals het blussen van een brand of een ongeval met gevaarlijke stoffen om mensen kennis te laten maken met het werk van de brandweer. De brandweer is ook op zoek naar parttime medewerkers en hoopt bezoekers via de open dag enthousiast te maken voor deze baan. Ook de jeugdbrandweer is op zoek naar nieuwe leden Wat is er te doen? Heel erg veel.

Een opsomming: burgemeester Yvonne van Mastrigt opent om 10.00 uur de dag, nadat ze is komen aanrijden met een motor-spuitkoets. De brandweer is aanwezig met het eigen materieel en dat van de HBVV. De jeugdbrandweer laat zien welke werkzaamheden zij doen en wil graag nieuwe leden werven. Er zijn oldtimer brandweervoertuigen aanwezig. De brandweer doet vier keer een demonstratie. Ook zijn er stands met brandpreventiebedrijven. Radio Compagnie is de hele dag aanwezig met een live-uitzending en live-optredens van artiesten. Er is een stand met de verkoop van brandweermerchandise. Bezoekers kunnen met een hoogwerker omhoog en mogen een kijkje nemen in de brandweerboot. Er is een ademluchtbaan waar bezoekers kunnen ervaren hoe het is om met ademlucht te lopen.

Medewerkers van Lotus schminken bezoekers alsof ze verwondingen hebben. Er komt een antwoord op de vraag ‘wat moet je doen als een auto op de kop ligt’. Te zien is ook een fotopresentatie over de renovatie van het gebouw van de brandweer. Kontiki-diving doet een demonstratie.

Deel dit artikel